Eb&Vloed - Blog

27 augustus 2010

UGG AUSTRALIA - From Coast to Catwalk

Nog regelmatig worden meningen over UGG Australia gevormd op basis van die ene, welbekende laars. Hoewel deze Classic Boot inderdaad de definitieve doorbraak van UGG Australia betekende, heeft het merk in de loop der jaren een veel breder assortiment opgebouwd. Van tassen tot slippers en van sneakers tot babyschoentjes, alles van een meer dan uitstekende kwaliteit. Wat ons betreft is het dan ook de hoogste tijd om eens écht kennis te maken!

First Footsteps
Om terug te gaan naar de herkomst van de Ugg Boots, van oorsprong een verzamelnaam voor laarzen van schapenleer met een voering van schapenwol, reizen we af naar het Australië van de jaren ‘20. Schaapsherders ontdekken het verwarmende en tegelijkertijd ventilerende comfort van de schapenvacht, evenals de piloten van gevechtsvliegtuigen tijdens beide wereldoorlogen. Ondanks de lage temperaturen en de hoge druk blijven de voeten dankzij de schapenvacht uitstekend verwarmd.

Het hedendaagse merk UGG Australia vindt zijn oorsprong in de surfcultuur van de jaren ’70. Aan de Australische kust is men al een aantal jaren razend enthousiast over de laars, en de jonge surfer Brian Smith hoeft bij zijn verhuizing naar de Verenigde Staten in 1978 dan ook niet lang na te denken over de inhoud van zijn bagage. In zijn eerste jaar in Californië verkoopt Brian 48 paar laarzen: het merk Ugg Holdings Inc. is officieel geboren.

From Coast to Catwalk
In de loop der jaren groeit de populariteit van het merk gestaag, wat schoenenfabrikant Deckers Outdoor Corporation in 1995 doet besluiten de volledige merknaam over te nemen. Niet alleen wordt de collectie UGG Australia in korte tijd uitgebreid naar twee types laarzen, vier soorten slippers en een aantal accessoires,  het merk wordt in 1998 ook voor het eerst in één adem genoemd met ’s werelds meest luxe schoenenmerken.  Amper vijf jaar later wordt UGG Australia door Footwear News uitgeroepen tot ‘Brand of the Year’ en is de collectie wereldwijd te bewonderen op de meest prestigieuze catwalks. UGG Australia heeft definitief een hoogwaardige standaard gezet voor een geheel nieuwe stijl schoenen.

UGG Australia meets Eb & Vloed Lifestyle
Sinds 1998 is UGG Australia een populaire blikvanger in onze winkel. Begonnen we met een bescheiden assortiment, twaalf jaar later is onze collectie uitgegroeid tot ruim 30 verschillende soorten footwear voor mannen, vrouwen, kinderen en baby’s. Uit deze laatste categorie is de Honey B babyschoen onze persoonlijke favoriet: het comfort van gevoerde schapenvacht, gecombineerd met een knalrode laklaag. Ook de Bailey Button Triplet is buitengewoon populair, evenals de Delaine: een combinatie van sportieve looks met een comfortabele, smalle leest. Twee absolute musthaves binnen de huidige trends zijn bovendien de hoge- en lage klomplaarzen Rosa Bella en Lynnea (nieuwe levering verwacht in September). Toch kan er uiteindelijk maar één échte eyecatcher zijn: de Sheepskin Cuff Boot. Een kort laarsje, gemaakt van langharige schapenvacht. Much, but not too much.

Met onze huidige collectie UGG Australia zijn je voeten nu al klaar voor de winter. Later dit jaar verzorgen wij ook de warmte van andere lichaamsdelen, met diverse UGG Australia winteraccessoires. Houd hiervoor onze Online Store, maar zeker ook ons Weblog in de gaten!